Hoeveel gereedschap heeft u als installateur nodig? Alleen een accuboormachine!

5 jan. 2018 -- Posted by : Redactie

Wist u dat het tegenwoordig mogelijk is om een installatieklus met alleen een accuboormachine te doen? Meer gereedschap heeft u niet meer nodig! Het gesleep met veel overbodig gereedschap kan dus worden voorkomen en dat zullen veel installateurs niet heel erg vinden…

Gereedschap en BIM

Naast al uw instrumenten heeft u nu wellicht ook nog het complexe bouwwerk informatiemodel (BIM) nodig. De praktijk leert ons dat de foutkans vergroot wordt wanneer u hier nog niet zoveel ervaring mee heeft. Bovendien is er tijdens de klus veel drukte op de werkvloer. Probeer dan maar eens het overzicht te behouden. Er gaat regelmatig gereedschap verloren op de bouw, hier zijn vaak forse kostenposten mee gemoeid. En daar zit u vast niet op te wachten.

Vooraf opgesteld plan met mogelijkheid tot flexibiliteit?

Van tevoren de bekabeling uitdenken (al dan niet met ICT-tools als Autocad, Revit en BIM) en prefabriceren helpt, maar als het ineens toch iets anders moet, kost dat vaak veel extra tijd en moeite. De traditionele installatietechnieken zijn tegenwoordig niet altijd flexibel genoeg en het eindresultaat is daardoor niet altijd van de kwaliteit die u aanvankelijk voor ogen had. En dat terwijl het u ook nog extra werk kost. Om nog maar te zwijgen over de kabels die u weg kunt gooien. Meer onverwachte extra uren per project en mindere kwaliteit. Dat is de harde realiteit waar de installatiebranche regelmatig mee te maken heeft.

Hoe fijn zou het zijn als uw installatiewerk een kwestie van plug and play zou zijn? En als er toch een aanpassing noodzakelijk is dat dit eenvoudig te realiseren is? U heeft dan enkel nog een accuboormachine nodig. Bovendien is het veel veiliger en is de kans op fouten kleiner. U wordt niet meer afgeleid tijdens uw werkzaamheden, heeft nog nauwelijks gereedschap nodig en geen afval meer. Een uitkomst!

Prefabricage

De oplossing is prefabricage van kabels: namelijk onze vlakbanden. In de webshop kunt u stekkerbare, meeraderige kabels bestellen die ook geschikt zijn voor KNX- en DALI-installaties. Deze bekabeling en de componenten zijn erg eenvoudig bestellen, vlot en compact aangeleverd. Dit is een erg eenvoudige oplossing die tijd, geld en afval bespaart voor de installateur. Bovendien zijn deze elektrische leidingen Cca gecertificeerd. Conntech is gespecialiseerd in deze slimme installatietechniek en biedt een unieke service voor installateurs. Lees meer over deze innovatie in het gratis whitepaper.

installeren zonder afleiding conntech vlakband

Share:

Most Recent Posts

Snel bouwen met prefab wanden

Snel bouwen wordt mogelijk met prefabricage concepten. Met prefab…

Vlakband in Video!

In deze video's leggen we uit hoe u als installateur gebruik kunt…

Grote projecten, grote gevaren

Bij grote projecten is installatiewerk vaak 200 keer hetzelfde.…

Installeren zonder gereedschap

Het is nu mogelijk om te installeren zonder gereedschap. U heeft…

Buitenlandse arbeidskrachten in de installatiebranche zijn niet meer nodig!

Er komen steeds meer buitenlandse arbeidskrachten in de…