De installateur kan levens redden

3 nov. 2017 -- Posted by : Redactie

Zou u als installateur de afgebrande Grenfell Tower in London op 14 juni 2017 op uw geweten willen hebben? Het kan… De brandbare gevelbekleding speelde een belangrijke rol in de verspreiding van de brand, met als rampzalig gevolg dat 80 mensen om het leven kwamen. De enige manier om dergelijke rampen en aansprakelijkheid te voorkomen, is goed installatiewerk. Dit betekent dat de oude installatietechnieken echt niet meer kunnen. De kabels waar u al uw hele carrière mee werkt, zijn niet goed genoeg meer. Er is tegenwoordig veel beter verkrijgbaar. Maar door een tekort aan werknemers in de installatiebranche worden veel mensen aangenomen die eigenlijk onbekwaam zijn. Zij gaan u dan ook absoluut niet verder helpen, zeker op het gebied van innovatie. Experimenteren gebeurt ook niet, want niemand wil een ramp op zijn geweten hebben.

Ketenverantwoordelijkheid

Als installateur draagt u ketenverantwoordelijkheid, wat inhoudt dat u verantwoordelijk bent als blijkt dat u materialen gebruikt heeft die niet voldoen aan de norm. Realiseert u zich wat dat voor u kan betekenen?....

Feit is dat u gedwongen wordt te vernieuwen door veranderende regelgeving zoals NEN8012. Maar zolang u deze verantwoordelijkheid voor u uit blijft schuiven gebeurt er niets. Totdat er bij een van uw projecten zich een verschrikkelijk voorval voordoet - en dan is het te laat!

Probleem is dat uw werk onder druk staat, tijdsdruk, een beperkt aantal monteurs. U moet een balans zien te vinden tussen goede kwaliteit leveren en een korte downtime voor de klant. Goed werk leveren kost nu eenmaal meer tijd. En toch ligt er met de nieuwe wetgeving een tijdbom op de loer. Een fout is snel gemaakt en bovendien valt het niet mee, helemaal niet wanneer continu onder grote tijdsdruk topkwaliteit moet worden geleverd.

Innoveren met prefabricage

Er is echter een alternatief dat u enorm kan helpen. Geprefabriceerde kabels leveren gegarandeerd de allerbeste kwaliteit, voldoen aan de allernieuwste voorschriften en leveren u enorm veel tijdswinst op bij de bouwlocatie. Uw monteurs zijn echt veel sneller klaar en maken beduidend minder fouten, doordat zij niet in de drukte (en onder slechte omstandigheden zoals kou en slechte verlichting) het installatiewerk moeten verrichten. Nu is de kans groot dat u denkt: ‘dat werkt vast niet bij mij’ of ‘bij onze projecten is dat anders…’ Toch zou u zich hier eens in moeten verdiepen, het kan u erg veel leed besparen en bovendien zult u versteld staan van de mogelijkheden en de vele voordelen!

U kunt u met behulp van vlakbanden met aansluit- en aftakdozen reeds op de juiste plaats, de verbouwing grotendeels inkopen. Aansluiten is het enige wat rest in de ruimte die verbouwt moet worden: plug and play.

Eén ding is zeker: installatiewerk verrichten op de automatische piloot kan niet meer. Hoe lang gaat u nog door op de oude voet? Totdat het een keer mis gaat? Lees het whitepaper om betere kwaliteit te leveren en rampzalige gevolgen te vermijden.

Share:

Most Recent Posts

Snel bouwen met prefab wanden

Snel bouwen wordt mogelijk met prefabricage concepten. Met prefab…

Vlakband in Video!

In deze video's leggen we uit hoe u als installateur gebruik kunt…

Grote projecten, grote gevaren

Bij grote projecten is installatiewerk vaak 200 keer hetzelfde.…

Installeren zonder gereedschap

Het is nu mogelijk om te installeren zonder gereedschap. U heeft…

Buitenlandse arbeidskrachten in de installatiebranche zijn niet meer nodig!

Er komen steeds meer buitenlandse arbeidskrachten in de…