De ‘ouderwetse’ installateur heeft het nakijken

6 okt. 2017 -- Posted by : Redactie

Het bouwen of een ingrijpende verbouw van bedrijfspanden is de afgelopen 50 jaar een stuk ingewikkelder geworden. Het is daarom opvallend dat alle betrokken partijen zich maar mondjesmaat aanpassen. Dit is onbegrijpelijk, want als ze zich niet aanpassen dan vliegt de assertieve en moderne concurrent hun voorbij. Maar als ze wel durven kan de helft van de tijd en bouwmateriaal worden bespaard, met als resultaat: een flinke kostenbesparing. Dat is toch wat iedereen wil?

Ouderwetse bouw

Moderne bedrijfspanden hebben veel elektriciteitskabels, leidingen en buizen door het pand lopen, maar veel gebouwen worden nog grotendeels op dezelfde manier gebouwd als 50 jaar geleden. Daardoor lijkt de bouw van een bedrijfspand in het begin razendsnel te gaan, maar nadat ‘het hoogste punt’ is bereikt, duurt de bouw nog maanden omdat er veel installateurs langs moeten komen. Dit kan echt niet meer.

Als een bedrijfspand op de traditionele manier gebouwd wordt, moet er misschien wel tien keer een installateur met al zijn gereedschap langskomen. Het gaat gelukkig al een stuk vlotter dan voorheen, maar er zijn nog steeds gevallen bekend dat als de fundering gestort is, er een installateur langs moet komen om ervoor te zorgen dat de riolering er goed in zit. Want als daar beton overheen wordt gestort, kan je er niet meer bij.

En als de muren gemetseld of geplaatst worden, moet er iemand langskomen die de elektra erin verwerkt voordat de wanden gestukt worden. Als het pand eindelijk bijna af is, moet er dan ook nog een installateur langskomen om alle stopcontacten te plaatsen en alles af te werken. Dit proces kost ontzettend veel tijd en vaak veel materiaal. Daarnaast is het moeilijk om de functie van het pand nog aan te passen, want dan moeten alle wanden worden opengebroken en riolering worden verlegd. Dit is zeer onhandig en kost andermaal veel tijd. En ronduit onbegrijpelijk dat er in de bouw nog op deze manier wordt gewerkt.

Het kan zoveel sneller en makkelijker

Daarom heeft Conntech open wand en flexibele power distributie systemen ontwikkeld die gemakkelijk geïnstalleerd en aangepast kunnen worden, zodat tijdens de (ver)bouw van het pand de installateur slechts één of twee keer langs hoeft te komen. Daarnaast kan in de toekomst de functie van het pand ook nog eens makkelijk worden aangepast.

Deze methode van bouwen scheelt tijd, maar ook een hoop materiaal. Dit is volgens ons de toekomst van het bouwen. Bij het ontwerpen en aanleggen van de installatie is het verder ook van belang om te denken vanuit de klantwens en klantbehoefte, in plaats vanuit de mogelijkheden en beperkingen van de techniek en de verdeler. Door bijvoorbeeld open wand en flexibele power distributie te gebruiken is het mogelijk om maatwerk te leveren. De installateur die hierin meegaat is opgewassen tegen de toekomst en geeft ‘ouderwetse’ installateurs het nakijken.

Wilt u zelf ook sneller en makkelijker het installatiewerk verrichten? Conntech biedt verschillende oplossingen, zoals flexibele power distributie, prefab technische wanden of energy hubs.

Lees daarnaast ons gratis whitepaper over slimme installatietechnieken.


Share:

Most Recent Posts

Snel bouwen met prefab wanden

Snel bouwen wordt mogelijk met prefabricage concepten. Met prefab…

Vlakband in Video!

In deze video's leggen we uit hoe u als installateur gebruik kunt…

Grote projecten, grote gevaren

Bij grote projecten is installatiewerk vaak 200 keer hetzelfde.…

Installeren zonder gereedschap

Het is nu mogelijk om te installeren zonder gereedschap. U heeft…

Buitenlandse arbeidskrachten in de installatiebranche zijn niet meer nodig!

Er komen steeds meer buitenlandse arbeidskrachten in de…