Duurzaamheid, makkelijker gezegd dan gedaan voor de installateur?

9 mrt. 2018 -- Posted by : Redactie

Ieder bedrijf wil pronken met duurzaamheid en als installateur kunt u hieraan bijdragen. Sterker nog, door zowel overheid als klanten wordt steeds vaker duurzaamheid geëist. Maatregelen van het kabinet (zoals NEN8012) maken het nog meer noodzakelijk om duurzaam te installeren. Maar u heeft het al niet gemakkelijk door de enorme werkdruk. Zo heeft u er nóg een zorg bij.

En duurzaamheid is makkelijker gezegd dan gedaan. Het vergt niet alleen hoge kwaliteit kabels, maar ook een hoog niveau van installeren. Helaas kampt het merendeel van de installatiebedrijven met tekorten aan bekwame installateurs. En er zit geen lading afgestudeerde installateurs aan te komen…

Duurzaamheid? Ook dat nog?

Ook zonder duurzaamheid heeft u al de handen vol. Er is nu wel genoeg (lees: een overschot aan) werk voor de installateur. U heeft wel iets anders aan uw hoofd dan duurzaamheid bij uw installatiewerk. Maar ondertussen gaan de grote, meest rendabele klussen naar uw concurrent die wel duurzaam installatiewerk verricht!

Makkelijker gezegd dan gedaan!

Fout! Duurzaam installeren is niet meer “makkelijker gezegd dan gedaan.” Het ligt absoluut binnen de mogelijkheden. Sterker nog, het is zelfs gemakkelijker dan het gebruik van ouderwetse installatietechnieken. Bovendien biedt duurzaamheid voor de installateur nog meer voordelen.

Prefabricage

Ten eerste kunt u gebruik maken van prefabricage, een goed voorbeeld van duurzaamheid in de installatietechniek. U denkt van tevoren na, in plaats van op de bouw. Door zo veel mogelijk werk te verrichten in de werkplaats, hoeft u dus minder werk te verrichten op locatie. Bovendien voorkomt dit allerlei omslachtige constructies met elektrische leidingen, waardoor er geen energieverspilling plaatsvindt.

Hoge kwaliteit

Duurzaamheid betekent ook dat de elektrische leidingen van hoge kwaliteit moeten zijn. Het voordeel voor u als installateur is dat u daardoor geen omkijken meer heeft naar de veranderende regelgeving. Want welke kabels mogen nog wel in openbare gebouwen gebruikt worden? Met hoge kwaliteit kabels zit u altijd goed.

Aantrekkelijker voor klanten

Green is the new black. Iedereen (en met name bedrijven) wil pronken met duurzaamheid. Het is absoluut een trend en ook klanten gaan liever in zee met partijen die voor duurzaamheid staan. Hier liggen kansen voor installatiebedrijven!

Vlakband: de duurzame oplossing voor de installateur

Met vlakband slaat u als installateur deze drie vliegen in één klap. Op basis van uw planning worden de stekkerbare kabels voor u geprefabriceerd, waardoor ze ook na levering nog flexibel te installeren zijn. De kabels zijn Cca geclassificeerd en voldoen dus aan de allernieuwste regelgeving. Een vlakband-installatie kan 20 tot 25 jaar blijven zitten en behoeft weinig tot geen onderhoud. Het is stekkerbaar, dus u haalt het zo weg om te vervangen. Bovendien is er zowel bij ons als bij u geen koperafval meer. En tot slot hoeft u minder heen en weer te rijden door een kortere bouwtijd. Elk uur installatiewerk kost immers pakweg 15 minuten reistijd.

Problemen met geschikte kabels vinden voor gebruik in openbare ruimtes zijn verleden tijd. Daarnaast wordt u voor klanten aantrekkelijker door meer dan alleen duurzaamheid. Doordat u minder tijd kwijt bent op locatie, heeft uw klant namelijk een kortere downtime – de (ver)bouw gaat tot wel drie keer zo snel!

Kortom, het klinkt niet alleen makkelijk gezegd; het is ook makkelijk gedaan. In de webshop bestelt u de kabels op maat en geeft u aan welke componenten op welke plaatsen moeten zitten. Ook kunt u de componenten, zoals KNX of DALI aansluitblokken, voorzien van labels. Het enige dat u nodig heeft, is een goede, ouderwetse bouwtekening.

Lees meer over de oplossing voor duurzaam installeren in ons gratis whitepaper. Download het gratis whitepaper over vlakband.

installeren zonder afleiding conntech vlakband

Share:

Most Recent Posts

Snel bouwen met prefab wanden

Snel bouwen wordt mogelijk met prefabricage concepten. Met prefab…

Vlakband in Video!

In deze video's leggen we uit hoe u als installateur gebruik kunt…

Grote projecten, grote gevaren

Bij grote projecten is installatiewerk vaak 200 keer hetzelfde.…

Installeren zonder gereedschap

Het is nu mogelijk om te installeren zonder gereedschap. U heeft…

Buitenlandse arbeidskrachten in de installatiebranche zijn niet meer nodig!

Er komen steeds meer buitenlandse arbeidskrachten in de…