Grote projecten, grote gevaren

29 mrt. 2018 -- Posted by : Redactie

Een nieuw recreatiepark met ruim 200 huisjes die allemaal bekabeling nodig hebben. Of er wordt een nieuwe woonwijk gebouwd en nu is het tijd om de bekabeling aan te leggen. En u bent de installateur die hiervoor ingehuurd is. Een makkie, of toch niet? Het begint met een goede bouwtekening en de juiste inkopen bij een installatie groothandel. Daarna komt het installeren zelf, wat dus 200 keer precies hetzelfde is.

Het is repetitief werk. En daardoor wordt het relatief gemakkelijk installeren, in vergelijking met andere klussen. Na drie keer weet u immers precies wat er moet gebeuren en hoe u met deze specifieke situatie omgaat. De laatste 197 keer doet u dus op automatische piloot. Normaal gesproken is iedere installatieklus anders, maar deze keer dus niet.

De gevaren van repetitief werk

En daar ligt dan ook het gevaar. Als u 200 keer hetzelfde werk moet doen, wordt dat op een gegeven moment natuurlijk saai. Daardoor kunt u onmogelijk de concentratie bewaren. Een foutje is dan ook snel gemaakt. Als een aftak die niet connect, bent u veel tijd kwijt met zoeken naar het probleem. En omdat u op automatische piloot bezig bent, kunt u zich later niet herinneren bij welke gebouwen u deze fout heeft gemaakt! Ze lijken toch allemaal op elkaar...

Bij installatiewerk is er geen ruimte voor foutjes. NEN8012 is er niet voor niets. Een verkeerde installatie kan rampzalige gevolgen hebben. Maar met de juiste elektrische leidingen kunt u het foutenpercentage zo laag mogelijk houden - of zelfs nihil maken.

De juiste kabels halen bij de installatie groothandel

Welke elektrische leidingen haalt u bij de installatie groothandel? Het beantwoorden van deze vraag vergt voorbereiding. Op basis van uw bouwtekening (die u dus 200 keer gebruikt), kunt u vooraf precies bepalen hoelang de kabels moeten zijn, waar de aansluit- en aftakdozen moeten komen en vanaf welke fase u ze aftakt. En met die informatie kunt u op voorhand meer dan u denkt.

Want omdat u van tevoren precies weet wat er nodig is, kunt u ook de kabels laten prefabriceren. Met als gevolg dat modulair installeren mogelijk wordt, wat veel makkelijker is dan ouderwets installatiewerk. En toch volstaat uw ouderwetse bouwtekening. Hiermee kunt u online vlakband op maat bestellen. Vervolgens krijgt u de kabels kant en klaar geleverd. Het enige wat u rest is plug and play.

Modulair installeren met vlakband

Een voordeel van modulair installeren met op maat geprefabriceerde vlakband is dat fouten verleden tijd worden. Daarnaast kunt u hiermee veel sneller installeren. En dus meer klussen doen zonder de concentratie te verliezen.

Leg ketenverantwoordelijkheid bij de installatie groothandel

Tot slot hoeft u zich geen zorgen te maken over ketenverantwoordelijkheid. Als u verkeerd installeert en er gaat iets mis, zijn uw dagen als installateur geteld. En dat terwijl de werkdruk al enorm is binnen de installatiebranche. Met vlakband van installatie groothandel Conntech weet u zeker dat de verzekeringen in orde zijn en dat u veilig kunt installeren.

Kortom, het is de ideale oplossing om van een groot project een snel succes te maken. Lees meer over deze innovatie in ons gratis whitepaper.

installatie groothandel conntech vlakband

Share:

Most Recent Posts

Snel bouwen met prefab wanden

Snel bouwen wordt mogelijk met prefabricage concepten. Met prefab…

Vlakband in Video!

In deze video's leggen we uit hoe u als installateur gebruik kunt…

Grote projecten, grote gevaren

Bij grote projecten is installatiewerk vaak 200 keer hetzelfde.…

Installeren zonder gereedschap

Het is nu mogelijk om te installeren zonder gereedschap. U heeft…

Buitenlandse arbeidskrachten in de installatiebranche zijn niet meer nodig!

Er komen steeds meer buitenlandse arbeidskrachten in de…