Installeren zonder gereedschap

22 mrt. 2018 -- Posted by : Redactie

Installeren zonder gereedschap: veel installateurs kunnen hier enkel van dromen. Waarschijnlijk neemt u voor iedere klus uw gereedschap mee, terwijl u lang niet alles nodig heeft. Maar dit is eigenlijk niet meer nodig. Tegenwoordig kunt u namelijk een volledige installatie doen met alleen een accuboormachine. Het lijkt te mooi om waar te zijn, maar toch is het zo.

Waarschijnlijk gebruikt u de accuboormachine al om de aansluit- en aftakdozen te bevestigen. Daarnaast beschikt u uiteraard ook over ander gereedschap, zoals spanningzoekers, tangen, trappen en meetgereedschap. Maar deze heeft u dus allemaal niet meer nodig!

Prefabriceren op basis van uw tekening

Met behulp van een goede tekening kunt u alle benodigde elektrische leidingen laten prefabriceren. U stelt zelf in de online portal de vlakband samen met alle componenten op precies de juiste plek. Ook kunt u eigen labelteksten maken voor op de kabels.

Per vlakband kan u slechts één voeding aanbrengen. Daarbij kunt u kiezen uit twee opties. Met een aansluitblok van 49701P moet later een 5x2,5mm2 flexibel aansluitsnoer worden gemonteerd. Met de 49701P/RT met een stuk VmVL 5x2,5mm2 met GST18 5-polige male stekker aan het aansluitblok, hoeft u deze op locatie enkel nog te koppelen met een 5-polig GST18 koppelsnoer.

Ze zijn beide niet geschikt als aftakking, daar is het 5-polige 49715P aftakblok voor. Deze gebruik je ook voor het doorlussen van een vlakband naar de voeding van een volgende vlakband. Verder is er een ruim assortiment aan componenten. Een uitgebreide handleiding en richtlijnen voor het gebruik van vlakband vindt u ook in de portal.

Na het bestellen: installeren zonder gereedschap

Als u de vlakbanden heeft samengesteld, kan het installeren zonder gereedschap beginnen. De vlakband wordt op maat voor u gemaakt en geleverd binnen 2 weken. Maar met express levering kunt u de kabels ook binnen 2 werkdagen ontvangen. Bij levering zijn de samengestelde vlakbanden voorzien van de piercingschroef met exact het juiste aandraaimoment. Zo wordt op de juiste wijze het contact met de ader gemaakt.

Op locatie hoeft u ook dat dus allemaal niet meer zelf te doen. Uiteindelijk is het daadwerkelijk aansluiten van de snoeren het enige wat u nog te doen staat op locatie. Realiseert u zich wat dit betekent? Hoeveel tijd kunt u hierdoor besparen? Uit onze ervaring blijkt dat de installatietijd tot 3 keer korter wordt!

Flexibele en veilige installatie

Bovendien blijft de installatie veilig en flexibel. U kunt natuurlijk extra losse aftakblokken bestellen, welke in een apart zakje worden bijgeleverd. Als later blijkt dat u toch nog ergens aftakkingen moet plaatsen, is dat dus geen probleem.

In ons gratis whitepaper leggen we meer uit over deze Cca-s1,d1,a1 geclassificeerde innovatie. Download het document hier!

installeren zonder gereedschap conntech vlakband

Share:

Most Recent Posts

Snel bouwen met prefab wanden

Snel bouwen wordt mogelijk met prefabricage concepten. Met prefab…

Vlakband in Video!

In deze video's leggen we uit hoe u als installateur gebruik kunt…

Grote projecten, grote gevaren

Bij grote projecten is installatiewerk vaak 200 keer hetzelfde.…

Installeren zonder gereedschap

Het is nu mogelijk om te installeren zonder gereedschap. U heeft…

Buitenlandse arbeidskrachten in de installatiebranche zijn niet meer nodig!

Er komen steeds meer buitenlandse arbeidskrachten in de…