Man vs. Machine in de installatiebranche: menselijke installateur of robotisering?

12 jan. 2018 -- Posted by : Redactie

Zelfs in Hollywood is het een populair thema: robotisering. Van films als The Terminator en Blade Runner tot Star Trek en Transformers. Maar in de wereld van installatietechniek is het tegenwoordig geen fictie meer. Als het voor u als installateur nog wel fictie is, dan is de harde realiteit dat u achterloopt op de concurrentie. Daarom aan u de keuze: gaat u mee met robotisering of houdt u vast aan mensenwerk? Kiest u voor man of machine? Of gaat het toch hand in hand?

De nieuwste technologie wordt steeds vaker toegepast. Ook in de bouwindustrie. Waar het kan, worden zo veel mogelijk innovatieve oplossingen gebruikt. Denk bijvoorbeeld aan de stormachtige ontwikkeling van de 3D-printers. Dit wordt dan ook door sommigen gezien als dé oplossing voor snelle woningbouw. Het is duidelijk dat de nieuwste uitvindingen de toekomst hebben. Robotisering gaat bijvoorbeeld ook vaak gepaard met duurzaamheid, nóg een populair thema.

Robotisering en de installateur

Uiteindelijk zal het werk van de installateur waarschijnlijk ook doelwit worden van robotisering. Met name als u als installateur blijft vasthouden aan ouderwetse technieken. Technieken die al decennia worden gebruikt. Terwijl er tegenwoordig veel makkelijkere, snellere en veiligere alternatieven zijn. Kort gezegd: als u geen innovatieve oplossingen zoekt, dreigt u de boot te missen!

If you can’t beat them, join them. Misschien is het verstandiger om toe te treden tot het andere team. Door mee te gaan met de modernisering (en robotisering), blijft u in staat optimale kwaliteit te leveren. Het is niet meer zo dat computers zich niet meer kunnen aanpassen aan de situatie. Met behulp van correcte data zal een computer geen fouten maken bij de productie. Bij mensenwerk is dit nooit met zekerheid te zeggen. In tegenstelling tot de mens zal een computer nooit zijn concentratie verliezen.

Kom terug op hoog en modern niveau

Daarom is de vlakbandmachine ontwikkeld. Via een eenvoudig bestelsysteem kunt u online uw eigen kabels op maat bestellen. Het is de oplossing voor prefabricage – en prefabricage is de innovatieve oplossing voor de installateur. Er is nog altijd een enorm tekort aan bekwame installateurs, u bent dus allesbehalve overbodig. Maar om dit tekort te compenseren moeten we slimmer worden en gebruik maken van nieuwe, oplossingen die ons het werk gemakkelijker maken. Want juist door de veel te hoge werkdruk is de combinatie van man en machine als innovatie nu zo belangrijk. Zonder robotisering kunnen we de enorme hoeveelheid werk simpelweg niet meer aan.

Slimme installatietechniek is de oplossing. Geprefabriceerde kabels maken het werk op locatie een stuk eenvoudiger. Het is de enige manier om het werk van de installateur weer doenlijk te maken. Met behulp van deze slimme installatietechnieken hoeft u niet te zeggen: I’ll be back. U kunt dan zeggen: I am back.

Lees nu hoe slimme installatietechniek uw installatiewerk kan revolutioneren in het gratis whitepaper.

Share:

Most Recent Posts

Snel bouwen met prefab wanden

Snel bouwen wordt mogelijk met prefabricage concepten. Met prefab…

Vlakband in Video!

In deze video's leggen we uit hoe u als installateur gebruik kunt…

Grote projecten, grote gevaren

Bij grote projecten is installatiewerk vaak 200 keer hetzelfde.…

Installeren zonder gereedschap

Het is nu mogelijk om te installeren zonder gereedschap. U heeft…

Buitenlandse arbeidskrachten in de installatiebranche zijn niet meer nodig!

Er komen steeds meer buitenlandse arbeidskrachten in de…