Rutte III trekt de stekker uit stekkerbare installatie

8 nov. 2017 -- Posted by : Redactie

Het moment is eindelijk aangebroken voor de installatiebranche: na 208 dagen is er eindelijk een onderhandelaarsakkoord en kan Rutte III praktisch van start. Maar waarom was dit proces nu zo belangrijk voor de installatiebranche?

Gevolgen van NEN 8012 voor u als installateur

In het leven van een drukke ondernemer is weinig tijd over voor wetgeving. Wel is het bekend dat sinds 1 juli 2016 de Europese CPR-brandclassificaties van kracht zijn, zoals omschreven in de Europese norm EN 50575. De risicoanalyse is volgens de Nederlandse norm NEN 8012 vastgelegd. Dit geeft strikte richtlijnen aan kabelproducenten hoe zij hun kabelproducten moeten produceren. In NEN 8012 staat hóe u als installateur de verschillende classificaties moet toepassen, maar zijn hiervoor wel de juiste kabels beschikbaar? Rutte III gaat binnenkort de NEN 8012 bekrachtigen en wat gebeurt er dan voor u?

Deze wetgeving, in combinatie met de focus op energietransitie die het kabinet doorvoert, levert u extra werk op. Woningen en bedrijfspanden moeten ‘slimmer’ gemaakt worden om energie te besparen. De nieuwste sensoren en het toepassen van big data moet leiden tot meer efficiëntie voor uw klanten. Geweldig, maar u kampt nog altijd met een tekort aan geschikte arbeidskrachten. Er wordt onvoldoende aandacht besteed aan de technische vaardigheden die benodigd zijn in het werk.

Stekkerbaar installeren in Cca-brandklasse

Kortom, er is een overschot aan werk, maar juist een enorm tekort aan werknemers. Om dit contrast enigszins af te zwakken, worden allerlei onbekwame arbeidskrachten aangesteld met alle gevolgen van dien. Om met lager geschoold personeel wél de juiste kwaliteit te garanderen, is stekkerbaar installeren een ideale methode. Als u echter in een openbaar gebouw, zoals een school of winkel, met stekkerbare installaties aan de gang wilt, dan krijgt u binnenkort door de invoering van NEN 8012 een groot probleem: de hiervoor verplichte Cca-klasse flexibele kabels zijn namelijk niet te verkrijgen of schreeuwend duur!

Vlakband

De vlakband-oplossing van Conntech is wél Cca-s1,d1,a1 en de bijbehorende flexibele koppelsnoeren en aansluitsnoer ook. Zo slaat u twee vliegen in één klap; voldoen aan de strengere Cca-brandclassificatie en snel, slim installeren!

Wilt u op een makkelijke en snelle manier toch stekkerbaar installeren in brandklasse Cca‑s1,d1,a1? Het kan met de vlakband: geprefabriceerde, stekkerbare, hoge kwaliteit kabels van Conntech. Klik hier voor het mini-whitepaper over vlakband zodat u zich weer kan focussen op datgeen wat u zelf het belangrijkste vindt.

Share:

Most Recent Posts

Snel bouwen met prefab wanden

Snel bouwen wordt mogelijk met prefabricage concepten. Met prefab…

Vlakband in Video!

In deze video's leggen we uit hoe u als installateur gebruik kunt…

Grote projecten, grote gevaren

Bij grote projecten is installatiewerk vaak 200 keer hetzelfde.…

Installeren zonder gereedschap

Het is nu mogelijk om te installeren zonder gereedschap. U heeft…

Buitenlandse arbeidskrachten in de installatiebranche zijn niet meer nodig!

Er komen steeds meer buitenlandse arbeidskrachten in de…