Slik, word ik als installateur overbodig?

19 jan. 2018 -- Posted by : Redactie

Met de “Kooky Cubby” werd begin 2017 een hutje gepresenteerd die rechtstreeks uit de 3D-printer kwam. Hoelang duurt het nog totdat complete huizen zo worden gebouwd? Worden hijskranen op den duur vervangen door enorme 3D-printers? En wat betekent dit voor de installateur?

Maar eigenlijk is dit al oud nieuws. Het Chinese bouwbedrijf WinSun heeft namelijk al complete woningen, appartementencomplexen en een villa gebouwd met 3D-printers. Hiervoor werden echter kleine delen van muren geprint, om ze vervolgens op locatie aan elkaar vast te maken. De bouwindustrie innoveert er op los.

Innovatie in de installatiebranche

Maar de installatiebranche is erg conservatief. Ze is altijd sceptisch ten aanzien van vernieuwing en innovatie geweest. Dat is ook de reden dat veel installateurs nog altijd dezelfde technieken en materialen gebruiken als 20 jaar geleden. Terwijl de technologie niet stilgestaan heeft. En bovendien is de regelgeving wel veranderd!

Als installateur ontkomt u niet aan innovatie. Als u mee wilt blijven doen, volstaat de ouderwetse installatietechniek niet meer. Laten we realistisch zijn. Telefoons zijn nu smartphones. Huizen zijn nu smarthomes. Installatietechniek is nu slimme installatietechniek. Het is de enige oplossing om de onvoorstelbaar hoge werkdruk te verlagen.

“Maar word ik als installateur dan overbodig?”

Absoluut niet. Als installateur blijft u een belangrijke rol vervullen. Robotisering neemt een groot deel van het zware en repeterende werk over. Maar de robotisering van installatiewerk gebeurt voornamelijk op het gebied van de productie van kabels. Voor wat betreft de installatie zelf, blijft u de expert die de elektrische leidingen op de juiste wijze samenstelt en toepast. Robotisering is er om u te helpen, niet om u te vervangen.

Slimme installatietechniek

Slimme installatietechniek omvat onder andere de prefabricage van elektrische leidingen (vlakband). Dit doen wij voor u in de weken voordat u aan de klus begint. Prefabricage is een vorm van innovatieve, slimme installatietechniek. Eigenlijk is het een vorm van robotisering, aangezien de door ons ontwikkelde vlakbandmachine veruit het meeste werk verricht. Enkele voordelen van de vlakbandmachine zijn gegarandeerde kwaliteit, betere werkomstandigheden en lange lengte van kabels.

Vlakband

Onze innovatieve vlakband biedt veel voordelen voor installateurs. Zo wordt installatiewerk makkelijker, sneller en veiliger. U kunt meer werk doen in minder tijd, met een lager foutenpercentage. Het enige wat u rest, is het opstellen van een goed doordacht aansluitplan en een accuboormachine meenemen naar de locatie. Dat is precies wat de installateur nodig heeft. De complete bedrading voor een Kooky Cubby is dan ook appeltje eitje.

Lees meer over slimme installatietechnieken om uw werkdruk te verlagen in ons gratis whitepaper!

slimme installatietechniek kooky cubby

Share:

Most Recent Posts

Snel bouwen met prefab wanden

Snel bouwen wordt mogelijk met prefabricage concepten. Met prefab…

Vlakband in Video!

In deze video's leggen we uit hoe u als installateur gebruik kunt…

Grote projecten, grote gevaren

Bij grote projecten is installatiewerk vaak 200 keer hetzelfde.…

Installeren zonder gereedschap

Het is nu mogelijk om te installeren zonder gereedschap. U heeft…

Buitenlandse arbeidskrachten in de installatiebranche zijn niet meer nodig!

Er komen steeds meer buitenlandse arbeidskrachten in de…