Snel bouwen met prefab wanden

14 jun. 2018 -- Posted by : Redactie

Een huis bouwen duurt al gauw een jaar. Maar een hotel, school of ander groot pand bouwen duurt vaak meerdere jaren – volgens de planning. Bovendien loopt menig bouw vertraging op, wat leidt tot extra kosten voor alle betrokken partijen. En dat zijn er nogal wat: leveranciers, stukadoors, bouwvakkers, schilders, ICT’ers, aannemers, installateurs en nog meer specialisten. Iedereen speelt een belangrijke rol, maar iedereen heeft last van elkaar en de drukte op de werkvloer (link ander blog). Het zijn problemen die met één ding al grotendeels op te lossen zijn: prefab wanden.

Bouwtijd verkorten

Er zijn verschillende manieren om de bouwtijd te verkorten. Ten eerste door het inzetten van bekwaam, ervaren personeel. Niet alleen maken zij geen fouten, maar ze kunnen zich ook sneller aanpassen aan een onverwachte situatie. Ze hebben het immers vast en zeker al eerder meegemaakt.

Prefab wanden

Ten tweede door gebruik te maken van prefab wanden en soortgelijke concepten. Prefab (geprefabriceerde) wanden worden vóór de (ver)bouw op maat gemaakt. Daardoor kan de bouw ook beginnen bij slecht weer en bovendien heeft u minder personeel nodig om deze wanden te installeren. De bouw gaat hierdoor vaak ongeveer drie keer sneller. Mits riolering aanwezig is, kunt u een lege ruimte omtoveren in een woning in 6,5 uur. En dat is pure tijdwinst!

Daarnaast bieden prefab wanden nog meer voordelen:

  1. Makkelijk in te plannen en het tijdschema blijft haalbaar door standaardisatie
  2. Gegarandeerde kwaliteit door controleerbare productieomgeving
  3. Lager (lees: geen) foutenpercentage bij de installatie
  4. Minder tijd nodig op locatie en dus minder chaos

Prefab technische wanden

qbic prefab wanden conntech snel bouwen

Op prefab technische wanden zijn allerlei extra functionaliteiten aan te brengen. Ter illustratie: in het Qbic Hotel in Amsterdam zijn dergelijke wanden geplaatst, waarbij aan de ene zijde functioneert als douche en de andere zijde als televisie. Vaak gaat gemak ten koste van uitstraling of kwaliteit, maar dat is hier absoluut niet het geval. Dat blijkt wel uit deze foto.

Dit is slechts één voorbeeld van hoe prefab wanden ingezet kunnen worden. Er zijn niet voor niets complete prefab huizen, als woonruimte of op vakantieparken. Dat geeft wel aan dat vrijwel alles geprefabriceerd kan worden.

Vlakband in prefab wanden

Dergelijke installaties, met verlichting en televisiescherm, zijn mogelijk omdat in de prefab wanden vlakband wordt verwerkt. Deze elektrische leidingen worden ook geprefabriceerd en kunnen gelijktijdig met de wanden worden aangesloten.

Prefab wanden alleen door experts

Prefab bouwen is een stuk veiliger dan ‘gewoon’ bouwen. Maar ook bij prefab kan er van alles verkeerd gaan. Als de machines in de productieomgeving niet goed geprogrammeerd zijn, kan dat voor de (tijdelijke) bewoners of medewerkers die zich in het geprefabriceerde gebouw bevinden rampzalige gevolgen hebben. Daarom is het van cruciaal belang dat u prefab wanden alleen bestelt bij een ervaren specialist. Bij Conntech dus.


Meer weten over dergelijke slimme oplossingen? Download ons gratis whitepaper of neem direct contact met ons op!

Share:

Most Recent Posts

Snel bouwen met prefab wanden

Snel bouwen wordt mogelijk met prefabricage concepten. Met prefab…

Vlakband in Video!

In deze video's leggen we uit hoe u als installateur gebruik kunt…

Grote projecten, grote gevaren

Bij grote projecten is installatiewerk vaak 200 keer hetzelfde.…

Installeren zonder gereedschap

Het is nu mogelijk om te installeren zonder gereedschap. U heeft…

Buitenlandse arbeidskrachten in de installatiebranche zijn niet meer nodig!

Er komen steeds meer buitenlandse arbeidskrachten in de…