Qbic Amsterdam


Stadshotel
Qbic is een echt stadshotel, wat na veel denkwerk en discussie is ontstaan. Het hotel maakt mensen gelukkig en tovert een glimlach op gezichten. Qbic is gelegen centraal in de stad en is een hotel met karakter.

Een verhaal
Het hotel is bewust en slim gebouwd, waarbij het voordeel wordt doorgegeven aan de klanten van het hotel. Het hotel heeft haar eigen identiteit en creëert verhalen. Achter alle elementen die in het gebouw te vinden zijn zit een verhaal. Voor het Qbic hotel hebben we een technische wand ontwikkeld. Hierbij hebben we gekeken naar:

• standaardisatie van de technische installatie;

• stekkerbare oplossingen waarmee de installatietijd drastisch werd verkort;

• door controleerbare productieomgeving een hoge kwaliteit en bouw efficiency.

Technische wanden
De technische wand verzorgt aan één kant de douche, en WC aan- en afvoeren, en aan de andere kant licht, TV en spanning voor het slaap gedeelte. De technische wanden zijn daarmee een co creactie en fungeren ook wel als levensaders voor de hotelkamers en zorgen voor optimaal comfort voor de milieuvriendelijke regen douche of het kingsize bed. De Qbic is ingezet bij het WTC in Amsterdam waarmee ruimtes in zeer kort tijdsbestek zijn omgebouwd tot hippe, moderne en sfeervolle hotelkamers.