Energy Hub

De uitdaging
De retail, waaronder supermarkten, (tijdelijke) woonclusters en de leisure sector staan de komende jaren voor een grote uitdaging als het gaat om opwekken, opslaan en in het bijzonder managen van hernieuwbare energie. Technologische ontwikkelingen en radicale systeemveranderingen zullen namelijk zorgen voor een enorme impact op de huidige businessmodellen en wijze waarop we omgaan met energieverbruik.

Moment van opwekking en verbruiksmoment
Zonnepanelen zijn reeds gemeengoed. Zonne energie kent echter beperkingen tussen moment van opwekking en verbruiksmoment of zelfs plaats. Hierdoor wordt een aanzienlijk deel van bruikbare groen opgewekte energie verspilt. De afgelopen jaren is in toenemende mate betrouwbare accu technologie beschikbaar geworden waardoor een enorme behoefte ontstaat aan slimme en verbruiksmanagement om vraag en aanbod van energie op elkaar af te stemmen. Hierdoor ontstaat ruimte voor betrouwbare, professionele, totaalsystemen voor opwekking, opslag en verbruik van zonne energie.

Systeemoplossing
Bij deze systemen gaan kosten optimaal om met de gegenereerde energie, het verbruik uit of teruglevering aan het net. Daarom hebben wij de Energy Hub ontwikkeld. De Energy Hub is een totaalsysteem dat PV en accutechnologie slim integreert en vraag en aanbod van energie managed. We hebben eigenlijk een systeemoplossing voor een integraal probleem ontwikkeld.

Interesse in de mogelijkheden van de Energy Hub voor uw bedrijf? Neem dan contact op!