Vlakband FAQ

Wat bedoelen jullie met ‘stekkerbaar installeren’?

Stekkerbaar installeren, ook wel ‘modulair installeren’, houdt in dat uw installatiewerk enkel nog plug and play is. Alles is kant en klaar bij levering, het enige dat u nog moet doen is het aansluiten. Vlakband is de stekkerbare oplossing voor Wieland GST of WAGO Winsta IDC aansluitingen.

Wat is vlakband?

Onze vlakbanden (‘flexibele power distributie’) zijn unieke geprefabriceerde elektrische leidingen. Het zijn platte, meeraderige kabels waar op eenvoudige wijze verschillende aftakkingen op te realiseren zijn. Vlakband is ook met geïntegreerde DALI of KNX stuur signalen te voorzien.

Wat is het maximaal vermogen van vlakband?

Vlakband heeft een maximaal vermogen per fase van 3500W.

Voldoet vlakband aan de nieuwste regelgeving (zoals NEN8012)?

Ja. Cca-s1,d1,a1. Indien gewenst kunnen we een Declaration of Performance (DOP) meesturen. Daarnaast zijn de vlakbanden halogeenvrij. En uiteraard zijn ook alle verzekeringen in orde.

Hoe kan ik vlakband bestellen?

Op vlakband.nl kunt u een account aanmaken onder ‘Bestellen’. Nadat wij uw account geverifieerd hebben, kunt u inloggen en uw eigen vlakbanden samenstellen. De portal is bijzonder gebruiksvriendelijk, maar waar nodig zal de gebruikershandleiding u wegwijs maken.

Welke componenten kan ik op een vlakband plaatsen?

Voeding power (+ snoer en stekker), voeding data, aansluitblok, 5-polig aansluitblok, L1/L2/L3 (instelbaar) aansluitblokken, lampschakeling op L1, hotelschakeling op L1, aansluitblok data DALI en aansluitblok KNX. De componenten leiden niet tot spanningsverlies.

Kan ik zelf bepalen welke labels op de vlakband moeten komen?

Ja. In de bestelmodule kunt u eigen labelteksten aangeven.

Wat is de levertijd van een geprefabriceerde vlakband?

Na een succesvolle bestelling leveren wij de vlakband gebruiksklaar binnen 2 weken. Ook is express levering mogelijk, dan heeft u de vlakband binnen 2 werkdagen.

In welke vorm worden vlakbanden geleverd?

Vlakbanden zijn bij levering strak verpakt. Bij lengtes onder de 20 meter leveren wij de kabels als ‘pannenkoek’. Bij kabels langer dan 20 meter leveren wij op katrol.

Hoe weet ik zeker dat jullie vlakband precies klopt met mijn ontwerp?

Uw digitale ontwerp (hoeft geen BIM te zijn) wordt ingeladen in onze vlakbandmachine. Deze zet uw ontwerp om in kant en klare kabels. Bovendien worden alle aftakkingen meteen getest om de kwaliteit te waarborgen.

Wat als er op locatie toch nog iets anders moet? Kan ik losse componenten erbij bestellen?

Een installatie met geprefabriceerde vlakband blijft altijd flexibel. U kunt namelijk extra losse aftakblokken bestellen. Deze monteren wij niet maar worden in een apart zakje meegeleverd. Zo kunt u op locatie toch nog extra aftakkingen plaatsen.

Geven jullie garantie op vlakband?

Jazeker, 15 jaar. Bovendien behoeft een installatie met vlakband geen extra onderhoud.

Welk gereedschap heb ik nodig om met vlakband installatiewerk te verrichten?

Alleen een accuboormachine.

Kan ik ook andere schroeven en aftakblokken op jullie vlakband monteren?

Nee. Gebruik vanwege de veiligheid geen andere typen schroeven of aftakblokken.


Meer weten over vlakband? Download dan ons gratis whitepaper.

installatie groothandel conntech vlakband